نقد آراء دینی

نقد آراء دینی

نقدهای چالش اسلام و قدرت

۱۷ نقد منتشرشده بر «چالش اسلام و قدرت»: منتقدانِ سروش؛ کدیور و ادعای نقد تاریخی؛ مروری بر نقد؛ تکمله‌ای بر بحث کدیور درباره‌ی خبر واحد اُمرتُ؛ نقد نقد کدیور بر سروش؛ نواندیشان دینی و غرابت مفهومی یک حدیث؛ نقد و نظری بر دیدگاه‌های متاخر سروش-کدیور؛ سیره زریاب و تاریخ شهیدی؛ ارزیابی تحلیلی نقدها؛ درباره نقدهای کدیور؛ از این «روشنفکری دینی محترم » تا آن «روحانی محترم»؛ نظری بر مقاله قبل؛ در عرض دین و قدرت؛ نظریه در بوته نقد؛ ایمان و تاریخ؛ روش‌شناسی دین‌پژوهی در معرفی شخصیت‌های تاریخی؛ سروش اقتدارگرایی.

نقد آراء دینی

نقدهای مسئله شرّ

نقد مصاحبه خیر کثیر حفظ آزادی و اختیار انسان یا حذف تکوینی شرور قلیل طبیعی و اخلاقی؟ یاسر میردامادی، از نسبت خدا با کرونا تا اختلاف در اختلاف، ماجراهای دین و فلسفه (۴). بی بی سی فارسی؛ بحران کرونا، فلسفه اسلامی و معضل شرّ، احسان ابراهیمی در گفتگو با سروش دباغ، دین‌آنلاین، ۲۳ خرداد ۱۳۹۹. نقدهای دروس عمومی خدا و شرّ: سعیده میرصدری، نام خداوند را به باطل بر زبان میاور، یادداشتی در پاسخ به سلسله سخنرانی‌هایِ «خدا و شرّ»، صدانت.

نقد آراء دینی

نقدهای بحث ‘روزه در مناطق بالای مدار ۴۳ درجه’

نقدهای بحث روزه در مناطق بالای مدار ۴۳ درجه، ۲۷ خرداد ۱۳۹۴؛ حسیب عمار، روزه‌داری در روزهای بلند: به تعداد ساعات روز در مکه روزه بگیرید، بی بی سی فارسی، ۵ تیر ۱۳۹۴؛ رضا علیجانی، گفتگوهایی درباره روزه داری در زمانه ما، کلمه، ۳ مرداد ۱۳۹۴.

نقد آراء دینی

نقدهای منتشره بر کتابهای کاغذی کدیور در بوته‌ی آمار

بر ۹ کتاب منتشر شده جمعا ۲ کتاب و ۱۳۷ مقاله و یادداشت با عنوان نقد و بررسی انتشار یافته است. به‌طور متوسط بر هر کتاب ۱۵ نقد منتشر شده است. پنج کتابی که نقدهای بیشتری بر آنها منتشرشده عبارتند از: نظریه‌های دولت در فقیه شیعه (۲۸ نقد)، دغدغه‌های حکومت دینی (۲۸ نقد)، حق الناس (۲۶ نقد)، سیاست نامه‌ی خراسانی (۲۱ نقد)، حکومت ولایی (۲۰ نقد). دو کتاب مستقل نیز در نقد کتاب حکومت ولایی منتشرشده است. اکثر ناشران نقدها با بودجه‌ی بیت المال اداره می‌شوند. انتشار نقدها از سال ۱۳۷۱ آغاز شده اند. به طور متوسط سالی ۷ نقد منتشر شده است. نشریاتی که بیشترین نقد را منتشر کرده‌اند: در میان فصل‌نامه‌ها حکومت اسلامی و حوزه (هریک با ۴ نقد)، در میان ماه نامه‌ها بازتاب اندیشه (۸ نقد)، و در میان روزنامه ها رسالت (۲۷ عنوان، هر عنوان بین یک تا ۱۳ قسمت). به لحاظ تعداد نقد آقای دکتر بهزاد حمیدیه بیشترین تعداد نقد را به خود اختصاص داده است: ۸ نقد.

نقد آراء دینی

نقد آراء حجاب

نقدهای طالب مؤذنی، حسین سوزنچی، آل طیب، محمدعلی وطن‌دوست (و حامد سجادی گوگدره، و علی حسینی سی‌سخت)، و حسن انصاری قمی بر سلسله مقالات تاملی در مسئله حجاب؛ و نقد علی مطهری بر زمینه و زمانه «مسئله حجاب».