گزارش برگزاري نماز عيد سعيد فطر به امامت حضرت آيت الله العظمي منتظري

نماز عيد سعيد فطر به امامت حضرت آيت الله العظمي منتظري
«پس از يك ماه بندگي و خضوع در برابر خالق هستي در پرتو پرهيز از چرب و شيرين طعام، عيد عاشقان فرارسيد و سروشيان آسمان بر زمينيان غبطه خوردند كه آنان چگونه نفس اماره را با ريسمان عقل و ايمان به زنجير كشيدند و نظاره گر قدسيان صفتاني بودند كه شانه به شانه مراسم نيايش به درگاه «اهل الكبرياء و العظمة» را شكر گزاردند.»

نماز عيد سعيد فطر به امامت حضرت آيت الله العظمي منتظري

نماز عيد سعيد فطر به امامت حضرت آيت الله العظمي منتظري
همزمان با اين عيد بزرگ مسلمين، دفتر حضرت آيت الله العظمي منتظري پذيراي تعداد كثيري از مؤمناني بود كه از راههاي دور و نزديك جهت اقامه نماز و شكرگزاري به درگاه حق و تبريك به فقيه عاليقدر به قم آمده بودند. به دليل اشغال حسينيه شهدا – از آغاز حصر معظم له (آبان ۱۳۷۶) تا به حال – و در مضيقه بودن مكان جهت برگزاري نماز عيد، علاقه مندان از ساعت ها قبل صفوف نماز را تشكيل داده بودند؛ به گونه اي كه تا يك ساعت قبل از حضور معظم له مكان مذكور مملو از جمعيت شده بود، و پس از حضور فقيه عاليقدر جهت اقامه نماز، بسياري از شركت كنندگان در كوچه منتهي به دفتر به اقامه نماز پرداختند.

آيت الله العظمي منتظري پس از اقامه نماز طي خطبه هاي نماز ضمن عرض تبريك و تهنيت حلول ماه شوال و عيد سعيد فطر، حاضران را به تقوا، پرهيز و دوري از گناه و معصيت سفارش، و فلسفه اصلي روزه را بر اساس آيات قرآن تقوا و پايداري در مقابل معاصي ذكر، و توبه اصلي را جبران حق الناس و حق الله دانستند.

ايشان ضمن اشاره به خطبه اي از حضرت علي (ع)، مرگ را يكي از مهم ترين موانع عصيان خداوند برشمردند، و ضمن قرائت آيه اي از قرآن كريم به اعتراف شيطان در اغواي انسانها با استفاده از راهها و طرق متفاوت اشاره كردند.

در پايان معظم له ضمن قرائت سوره «والعصر» مردم را به صبر و پايداري در برابر ناملايمات در حوزه هاي مختلف اقتصادي، سياسي و … سفارش كردند.

لازم به ذكر است قبل از برگزاري مراسم نماز عيد حجةالاسلام والمسلمين محمدعلي كوشا از فضلاي حوزه علميه و عضو مجمع محققين و مدرسين قم ضمن سخناني با ذكر فرازهايي از يكي از خطبه هاي نهج البلاغه، عيد واقعي را دوري انسان از گناه دانست. وي با اشاره به كثرت جمعيت و كمبود جا براي برگزاري مراسم مختلف مذهبي و درس، گفت : “در حكومت ديني و نظامي كه روحانيت در رأس آن حاكم است چرا بايد حسينيه اي كه به نام شهدا و محل برگزاري مراسم مذهبي است بيش از ۹ سال درب آن بسته باشد و مردم اينگونه در تنگنا قرار داشته باشند؟!” وي از خداوند براي بازگشايي اين مكان و حصول فرج دعا كرد.

همچنين در اين مراسم علاوه بر اقشار مختلف مردم آقايان: عبدالله نوري، محسن كديور، عيسي سحرخيز، عليرضا علوي تبار، سيد محمدعلي ايازي، ابوالفضل موسويان، حسين مجاهد، و جمعي از فعالان جنبش دانشجويي و … ضمن شركت در مراسم نماز با معظم له ديدار و گفتگو كردند. در اين ديدار فقيه عاليقدر ضمن پرسش از وضعيت حجةالاسلام والمسلمين هادي قابل كه در اولين روز ماه مبارك رمضان توسط دادگاه ويژه روحانيت قم بازداشت شده است، از ادامه بازداشت وي به اتهامات سياسي اظهار نگراني كرده و اين گونه بازداشت ها را با ادعاي مسئولان مبني بر “وجود آزادي كم نظير بيان در ايران” در تعارض دانستند.