متن کامل نامه رئیس دانشگاه ترببیت مدرس به دانشجویان

شماره: ۱۹۴۲۵/۱

تاریخ: ۲۷/۳/۱۳۸۶

فرزندان عزیز و دانشجویان خوب و مهربانم

سلام. به نام خداوند بردبار و بخشنده که سپاس سزاوار اوست و به آنچه گذشته داناست. شما و خودم را به تقوی سفارش می کنم، زیرا تقوی حق خداست بر من و شما و تقوی در امروز دنیا پناه و در برابر سختی ها سپر است و در فردای قیامت راه بهشت. بسوی تقوی بشتابیم و با سعی و کوشش بر آن مواظبت نماییم تا به سبب تقوی ، بیداری حاصل شود.

نزدیک به یک سال و نه ماه از مسؤولیت مدیریت جدید در دانشگاه می گذرد. این مدت فرصت مناسبی بوده است، جهت ارتقاء علمی و فرهنگی دانشگاه که مولود انقلاب است. مدیریت جدید با استفاده بهینه از این فرصت به سرعت به بازسازی علمی تشکیلات و بهینه سازی آیین نامه ها و برنامه ریزی صحیح مدیریتی پرداخت و دانشگاهیان محترم در فضای بوجود آمده که حاصل تلاش همه مسؤولین از ابتدا تا کنون بوده است، با انجام تحقیق مؤثر و ارائه آموزش خلاق به توفیقات قابل ملاحظه ای دست یافته اند.

به طور مثال در این مدت با پشتکار و اهتمام جدی اعضای هیأت علمی و دانشجویان در بحث تولید علم، تعداد ۷۴۴ مقاله در مجلات علمی و پژوهشی بین المللی نمایه شده ISI و تعداد ۱۳۳۱ مقاله در مجلات علمی و پژوهشی معتبر غیر ISI و تعداد ۴۸۴ مقاله در کنفرانس های علمی معتبر خارج از کشور و تعداد۲۲۵۵ مقاله در کنفرانس های علمی معتبر داخلی به چاپ رسیده است، افزون بر دوره های دکتری موجود، تعداد ۸ رشته جدید دکتری و ۷ رشته جدید کارشناسی ارشد تأسیس گردید و تعداد ۷ رشته جدید دکتری و ۸ رشته جدید کارشناسی ارشد در حال تأسیس است. در مجموع ۹۲ رشته دکتری و ۱۳۲ رشته کارشناسی ارشد در این مدت دایر بودند و بیش از دوهزار نفر در این دو سال از دانشگاه فارغ التحصیل شده اند که به همه آنهاو اساتید تبریک می گویم.

در توسعه فضای کالبدی، شش هزار و هشتصد مترمربع در دانشکده علوم پایه وو هفت هزار و پانصد مترمربع در دانشکده فنی و مهندسی ساخته و تحویل دانشکده ها گردید و هم اکنون برنامه تجهیز این فضاها در دستور کار می باشد. بیش از هزار مترمربع در طبقه بالای ساختمان دانشکده علوم انسانی ساخته و تکمیل و تحویل گردید.

در امور خوابگاهی، مشکلات بسیاری از خوابگاهای دانشجویی شناسایی و نسبت به بازسازی و رفع برخی مشکلات اقدام گردید، یکی از ساختمان های خوابگاهی در دانشکده کشاورزی مقاوم سازی لرزه ای گردید و هم اکنون نیز مقاوم سازی لرزه ای خوابگاه دیگری نیز در دست اقدام است، ساخت دو خوابگاه جدید در محل فعلی دو خوابگاه موجود بسیار قدیمی و نزدیک دانشگاه و ساخت یک خوابگاه دیگر خواهران در داخل دانشگاه تصویب گردید و اعتبارات لازم اولیه برای ساخت از محل فروش یک خوابگاه دیگر تأمین شد، پیگیری های لازم برای تأمین اعتبار لازم برای خرید یک خوابگاه جدید در نزدیکی دانشگاه نیز در دستور کار می باشد.

در بحث ارتقای علمی اعضای هیأت علمی، تعداد ۱۸ نفر از دانشیاری به استادی کامل و تعداد ۵۶ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه به دانشیاری ارتقا یافته اند و در مجموع دانشگاه دارای ۴۹ استاد کامل و ۱۴۱ دانشیار و ۲۴۸ استادیار می باشد.

طرح ایجاد واحد بین الملل دانشگاه جهت ارتقای سطح همکارهای علمی و بین المللی تدوین گردید و به تصویب هیأت امنای دانشگاه رسید، اساسنامه و چارت تشکیلات دانشگاه با توجه به کذشت بیش از ده سال از آن مورد ارزیابی و تجدید نظر قرار گرفت و اصلاحات لازم مشخص و در شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، و در صورت تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس یک بند از اصلاحات اعمال شده، دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد این دانشگاه با شرایطی از سال ۱۳۸۷ می توانند حق الزحمه ماهانه دریافت نمایند، و بسیاری توفیقات دیگر که فرصت بیان آنها در این نامه نیست.

به هر صورت ارتقای سطح کیفیت در پژوهش و کیفیت در آموزش و امور دانشجویی و فرهنگی به شدت و با برنامه ریزی پیگیری و اجرا می شود و امید است در آینده توفیقات جدیدی نیز حاصل گردد. تا اکنون بر اساس اعتبار سنجی سازمان کنفرانس اسلامی و بر اساس شاخص های توأمان و بر اساس عملکرد سه سال اخیر، دانشگاه تربیت مدرس بین هزار و هفتصد دانشگاه جهان اسلام با ارتقای بیش از سی رتبه در دو سال اخیر، به جمع بیست دانشگاه برتر جهان اسلام پیوست و این توفیقی است که با همت و درایت و دلسوزی و پشتکار همه اعضای خانواده دانشگاه تربیت مدرس، اعم از مدیریت های قبلی و فعلی و اعضای محترم هیأت علمی و دانشجویان عزیز و کارمندان شریف به دست آمده است. من این توفیق را به همه شما تبریک می گویم. گرچه این توفیق بسیار بزرگ و ارزشمندی است که به دست آمده است ولی دانشگاه تربیت مدرس و دیگر دانشگاه های بزرگ کشور با همت بیشتر باید تلاش خود را برای پیوستن به جمع دویست دانشگاه برتر جهان بیشتر نمایند.

عزیزان من، شماها به خوبی می دانید که تشکل های اسلامی و ایرانی در داخل و خارج کشور و دانشگاه ها اگر به راستی اصالت داشته باشند و نسب از ایرانیت و اسلامیت برده باشند، نمی توانند واقعیت ها را در آرای فیلسوفانی که شورش های پنهان را در جامعه و فرهنگ ایرانی ساماندهی می کنند جستجو کنند و جهان بینی ضد اسلامی و ضد ایرانی را ترویج نمایند و سرخوش از اسطوره های اومانیستی و نهیلیستی غرب باشند. تشکل های اسلامی و ایرانی اصیل، نشان انقلاب و نشان دین و نشان ایرانیت خود را جستجو می کنند و از فرهنگ ها و تاریخ برای اعتلای ایران و اسلام بهره خواهند گرفت.

تشکل های اسلامی در این روزهای شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، دخت پیامبر، همسر ولایت و مادر امامت با معرفت به سیره عملی و نظری او، به شناخت و دفاع از ولایت و امامت و عفت و عزت برای انسان ها توجه خواهند کرد و با کسانی که عصمت و جایگاه رفیع ائمه اطهار را با تفسیرهای غیرعلمی و مغرضانه خود مخدوش می کنند، مخالفت علمی خواهند نمود و زبان و قلم آنها در حمایت از این گونه افراد حرکت نخواهند کرد. فاطمه (س) اولین مدافع و مربی بانوان مسلمان در احقاق حقشان و اولین مربی آنها در همسرداری و تربیت و حفظ حجاب و عفت زن و اولین مدافع ولایت و محکم کننده مهدویت است. مهدویت آینده اسلام و تشیع و امامت و ولایت فقیه را نجات می دهد.

کرامت همه انسان ها به همه انسان ها تعلق دارد و رنگ و نژاد و ثروت در آن تأثیری ندارد. باید یه خدا تمسک جست و با چنگ زدن بر ریسمان الهی که همان قرآن و دین الهی و ولایت اهل بیت (ع) است با مردم مسلمان مؤمن و مظلوم ایران و جهان متحد شد و از تفرقه پرهیز نمود. باید از قرآن و سنت رسول خدا (ص) و از مشورت، عقل، علم، تاریخ و تجربه برای همبستگی و بخشش بین همدیگر بهره برد و با اهل ظلم و کفر و دروغ و تزویر و زورگویان زر دوست زمانه، باید شدید و سخت بود، چون آنها با رؤیای ایجاد امپراطوری بزرگ و تغییر جغرافیای خاورمیانه و تغییر نقشه دنیا، برای به سلطه درآوردن همه کشورها، مردم آزاده دنیا را می کشند و به زنجیر و برهنه به تحمل شکنجه های قرون وسطایی مجبور می کنند.

تشکل هایی که در سرتاسر عالم فعالیت می کنند و تحمیل اجباری و زورمندانه نظرات خود بر دیگران و حمایت از سیاست های ظالمان غربی و شمالی زمان را در دستور کار خود دارند و تهمت زدن به مسلمانان و اهانت به امامان (ع) و تمسخر خداپرستان و مخالفت با حجاب را آزادی می نامند و دفاع آگاهانه و عالمانه و توأم با عقل و منطق از عقاید و آزادی و برابری حقوق را تفتیش عقاید می نامند، به جای دفاع از مظلوم، در کنار ظالم به دفاع از ناحق می پردازند و با خود باختگی به زور ظالمان تکیه و امید می کنند،باید نگران قضاوت تاریخ نیز باشند و قبل از اینکه خیلی زود دیر شود بیدار شوند و به جمع آزادی خواهان و مسلمانان مترقی جهان بپیوندند. امید است که دوراندیشی، پایبندی به دین و تقید به اصول انسانی و احترام تشکل های ایرانی به قانون،همه آنها را از این آزمون سرافراز بیرون بیاورد،که همینطور نیز خواهد بود انشاءالله.

من همه شما عزیزانم را خیلی دوست دارم و برای همه شما آرزوی موفقیت و پیروزی و سلامتی و خرسندی دارم.با وجود همه کمبودها و نارسایی ها و مشکلات،با توکل به خدا تمام تلاش و سعی خود را می کنم تا با بهره وری بیشتر و با مدیریتی علمی و بر اساس قانون، امور دانشگاه به سمت اعتلا و ترقی حرکت داشته باشند.این پدر خود را حلال کنید و او را ببخشید و دوستی خود را از او دریغ نکنید. و من االله التوفیق

دکتر فرهاد دانشجو

رئیس دانشگاه تربیت مدرس